De basis voor mijn kunstwerken komt voort uit intuïtie en het zoeken naar harmonie. In de schilderijen komt dat sterk naar voren.

Onbewust opgeslagen dromen, beelden, herinneringen, verlangens en gevoelens komen in allerlei vormen en kleuren bewust op het doek. Sfeer en beeld onderhevig aan trends en ervaringen.


Ik heb veel onderzoek verricht naar de eigenschappen van combinaties in materialen en de effecten ervan op het doek. In mijn schilderijen geef ik vooral het materiaal de vrijheid. Het gevecht met het materiaal is zichtbaar of onzichtbaar. Soms wint de hand het van het materiaal, soms het materiaal van de hand. Soms wint de realiteit het van de abstractie en soms is het andersom.


Mijn werk kenmerkt zicht door tweeledigheid. Binnen en buiten, donker en licht, gesloten en open. Alsof er steeds een realiteit en een ideaal tegenover elkaar staan.


Vleugelachtige vormen staan symbool voor de vrijheid van gedachten en dromen, groeivormen staan symbool voor persoonlijke ontwikkeling en bloei, natuurlijke vormen staan voor mijn verbondenheid met de natuur en de landschappen brengen vooral de stilte in mijzelf in beeld. Gekozen is voor canvas met acrylverf, glasverf en zijdevloeipapier. Af en toe komen er grafische elementen naar voren. Het zijdevloeipapier wordt gebruikt om het werk meer te laten leven.


Veel plezier bij het bekijken van mijn werk.

 

Life became art when art entered mine

Beate is op 23 mei 2012 overleden. Haar creativiteit en haar liefde voor het leven zal in onze gedachten en in haar schilderijen voortleven. Ter nagedachtenis zijn tijdens de Kunstroute NW-Veluwe (31 aug., 1 & 2 september) haar kunstwerken te bekijken in haar atelier.  Evt. ook te kopen, de opbrengst gaat naar het KWF                                      zie ook: http://www.kunstroute.nu/?page=kunstenaars&id=51

Gemaakt op een Mac